Meubels zelf bleachen Een techniek die wij bij Kasjhè vaak toepassen, wat is bleachen? Bleachen is simpelweg donker hout lichter maken met chloor. Je kent het vast wel, een meubelstuk waar je geen afscheid van kunt nemen maar ook niet meer in je interieur past. Het is een erfstuk of een cadeau geweest, het heeft emotionele waarde. Of de donkere kleur van het hout bevalt niet meer, noem maar op.
Al eens gedacht om uw meubelstuk zelf een andere look te geven zodat het zeker weer past in uw interieur? Wij helpen u graag op weg, lees hieronder het stappenplan.
Wat heb je nodig:
- Een oud tafeltje om te proberen
- Bleekwater
- Solarine  ( bijtend product, verkrijgbaar bij de bouwmarkt )
- Grove en fijne staalwol *
- Schaar
- Handschoenen
- Emmer
- Plantensproeier
* ( Knip staalwol altijd met een schaar, als u hem opentrekt met blote handen snijdt u uw vingers )

Stap 1
Vul een emmer met heet water en voeg ongeveer 1 beker Solarine toe. Draag rubberen handschoenen. Maak een prop van grove en fijne staalwol, dop ze in de emmer en schuur hiermee het tafeltje.

Stap 2
Spoel het tafeltje grondig af - bij voorkeur met een tuinslang - laat hierna het tafeltje goed drogen.

Stap 3
Als het tafeltje goed droog is kunt u de plantensproeier vullen met bleekwater en vervolgens het meubelstuk benevelen tot het weer helemaal nat is. Laat opnieuw drogen. Deze behandeling kunt u herhalen als u nog niet tevreden bent over het resultaat. Laat het meubel wel steeds volledig drogen voor u het opnieuw benevelt.

Stap 4
Het tafeltje moet weer goed droog zijn daarna kan het lichtjes opgeschuurd worden met een schuursponsje. Afwerking eventueel met een matte, transparante vernis.

Gaan we beginnen?!

Uiteraard zijn we razend benieuwd of iemand deze techniek gaat uitproberen en dan zouden wij graag het resultaat willen zien.

Veel succes!
 
 
    19-01-2017 15:30     Reacties ( 2 )
Reacties (2)
  -  08-03-2017

Beste Hilde, Bedankt voor uw reactie. Omdat wij net aan de grens wonen is het voor ons inderdaad eenvoudig de Solarine in de Belgische bouwmarkt te kopen. Ik heb een link bijgevoegd van een verfspecialist in Belgi die de producten ook online versturen naar Nederland. Indien gewenst kunt u hier het product aankopen, http://www.polycolor.be/nl/drogisterij/vloeistoffen/?pid=4335 Wij willen ook eventueel de Solarine voor u kopen en verzenden vanuit Nederland als dat voor u gemakkelijker is. Als u nog vragen heeft kunt u eventueel mailen naar info@kasjhe.nl of bellen met 06-18485939. Groetjes, Suus

 Hilde Breemen -  08-03-2017

Zeer geinteresseerd in dit spul, maar in Nederland niet te koop?! Groetjes